Vieläkö muistellaan työreformia?

  • 244
  •  
  •  
  •  
  •  

Vieläkö muistellaan työreformia?
Olen ollut 1990 – luvulla Keskustan työreformin hautajaisissa. Toivon, ettei sitä nyt resuskitoida enää henkiin. Esko Ahon pääministerikaudella se upotettiin Atlanttiin.

Olen ollut 31 – vuotta ammattiliitossa töissä, Suomen lähi- ja perushoitajaliitossa. Sanon sen aivan kokemuksen syvällä rintaäänellä, että ammattiliitoilla on tänä päivänä ja on ollut kautta aikain, paljon tehtävää työelämän kehittämisessä. Liitot kouluttavat jäsenistöään, tekevät erilaisia selvityksiä ja tutkimuksia. Vilkaiskaa vaikka www.superliitto.fi sivuilta selvityksiä kohtaa. Niissä on esillä tämän päivän todellisuus vanhustenhuollosta, vammaistyöstä, päihde- ja mielenterveystyöstä ja henkilökunnan työhyvinvoinnista. Kannattaa lukea ennen vaalimökille menoa, sillä sosiaali- ja terveydenhuolto puhuttaa kansalaisia nyt enemmän kuin aikoihin.

Sitran asiakirjan kirjoittajat eivät ehkä ole koskaan olleet järjestäytyneitä alansa liitoihin. Varmaankin yleissitovan työehtosopimuksen mukaiset edut ovat kelvanneet.

Kysynkin, kenellä on varaa olla järjestäytymätön tänä päivänä?
Keskustan kansanedustajaehdokkaiden kannattaa muistaa se, että yli puolet kannattajakunnasta on palkansaajia. Nyt ei ole varaa tällä asialla sössiä.